902.gr

Υπογράφω

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011
ΔΗΛΩΣΗ

Προς τον κ.Δημαρχο Βόλβης
Τον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης
Τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους Βόλβης

Μετά την εξάμηνη θητεία μου ως μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρος αυτής και βεβαίως ως δημοτική σύμβουλος,διαπίστωσα ότι η
κατάσταση που διαμορφώνεται όσον αφορά την διαχείρηση και προτασία της δημόσιας γης είναι τραγική.Βεβαίως με διαφοροποίηση του μεγέθους από δημοτικό σε δημοτικό διαμέρισμα.
Συγκεκριμένα και ιδιαίτερα στο Δ.Δ. Ρεντίνας η διαχείριση του αιγιαλού των παραλιών,των πάρκων,των δρόμων ειναι αφημένη στην διάθεση οποιου-δήποτε αισθάνεται πιο ισχυρός για να το κάνει.
Κάποιοι δεν υποβάλλουν καν αιτήσεις στον δήμο για πάρκα ή αιγιαλό.
Αλλοι υποβάλλουν τυποις και κάνουν ότι θέλουν.Κόβονται δέντρα μέσα σε πάρκα γιατί εμποδίζουν καταστήματα.
Στην επέκταση του Σταυρού καλως απολλοτροιώθηκαν εκτάσεις από πολίτες
που τις κατείχαν για να γίνουν πάρκα και αυτοί μετακινήθηκαν σε άλλα οικόπεδα και κάποιοι τα ψαχνουν ακόμη.Δείτε ομως τι κατάσταση επικρατεί.Με την ανοχή προηγούμενων δημοτικών αρχών έγιναν σιγα –σιγά μαγαζιά στα πάρκα χωρίς καταβολή κανενός αντιτίμου,χωρίς αιτήσεις για χρήση πάρκων,Θα περίμενε κανείς από την νέα δημοτική αρχή να το αντιμετωπίσει.Αντίθετα προστίθενται και καινούργια και μάλιστα με συμμετοχή
ανθρώπων που είναι εκλεγμένοι.
Επικρατεί ο νόμος οποιος έχει λεφτά κάνει ότι βλαχομπαρόκ νομίζει μέσα στην δημόσια γη και δωρεάν μαγαζί στην παραλία.
Η απάντηση ότι πρέπει να δουλέψουν οι επαγγελματίες δεν πείθει.Εχουν υποβληθεί 12 αιτησεις,για παράδειγμα για χρήση μόνο αιγιαλού στο Σταυρό
και οι επαγγελματίες είναι σε όλο το χωριό 120 περίπου που ασχολούνται με διάφορα αντικείμενα.Δηλαδή τί πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι?Να μετα-φέρουν τα μαγαζιά τους στα πάρκα?
Αλήθεια πού έχουν τοποθετηθεί οι χημικές τουαλέτες στην δυτική παραλία και με ποιανού απόφαση?
Απόδειξη το ότι κάποιοι κάνουν ότι θελουν είναι το εξωφρενικό γεγονός
συνδημότη μας που πήγε στην παιδική χαρά της Ρεντίνας με το πριόνι και αρχισε να κόβει την τραμπάλα(τα σημάδια υπάρχουν) για να την παρει μαζί με την κούνια στο μαγαζί του!
Βεβαίως αποκορύφωμα αποτελεί η κατεδάφιση ή αποψίλωση του γηπέδου μπητς –βόλεϊ στην Ασπροβάλτα χωρίς γνώση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι αιτιάσεις ότι είχε εγκαταλειφθεί δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το καταστρέφουμε αλλά το αναβαθμίζουμε και το αξιοποιούμε για αγώνες όπως θα ήταν μια καλή ευκαιρία με τους σπέσιαλ-ολιμπικς που γίνονται στην χώρα μας,και άλλα πολλά.
Θεωρώ ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται στενά ατομικά συμφέρονται που αδιαφορούν για το συλλογικό συμφέρον για την υπεράσπιση του οποίου όλοι εμείς έχουμε εκλεγεί.
Πιστεύω ότι η δημοτική πλειοψηφία δεν θέλει να συγκρουσθεί και επιδεικνύει ανοχή σε όλη αυτή την κατάσταση διαιωνίζοντας μια πολιτική που την έχουμε βιώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή δεν θέλω να είμαι συμμέτοχη και συνένοχη σε μια τέτοια πολιτική υποβάλλω την παραιτηση μου στην επιτροπή Ποιότητας ζωής από την θέση του αντιπροέδρου.


Πολυζωίδου Βασιλική

Δημοτική Σύμβουλος της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΒΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Αρχείο

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης