902.gr

Υπογράφω

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
N.E. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ



  Η Ν.Ε. Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταδικάζει την εγκατάλειψη και τη συγκοινωνιακή απομόνωση της επαρχίας Λαγκαδά.
Στους εργαζόμενους του Λαγκαδά κοντά στα τόσα προβλήματα που γεννά η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης, προστίθεται τώρα και ο αποκλεισμός τους, η αδυναμία μετακίνησης και μεταφοράς.
Οι σημερινές εξελίξεις, με την ανακοίνωση διακοπής επ αόριστο των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, η διαφαινόμενη παρόμοια εξέλιξη με τη μεταφορά μαθητών, καθώς και η απειλή να συμβεί το ίδιο και με τον ΟΑΣΘ, αποκαλύπτει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες των μέτρων της βαρβαρότητας, αλλά και που οδηγεί η «ελεύθερή» οικονομία και η παράδοση σε ιδιώτες (με μόνο φυσικά κίνητρο το κέρδος) του δικαιώματος για ελεύθερη και φτηνή συγκοινωνία για το λαό. Στην πράξη απαγορεύεται η μετακίνηση και η συγκοινωνία για τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους της επαρχίας Λαγκαδά που βιώνουν ήδη τις τραγικές συνέπειες της εγκατάλειψης της επαρχίας εξαιτίας πολιτικών των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, με την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια να δοκιμάζει τα όρια χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών, να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό και να απαιτήσουν:
* Ούτε μέρα χωρίς συγκοινωνία, άμεση επίλυση του προβλήματος.
* Ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα Συγκοινωνιών που θα εξασφαλίζει τακτική, συχνή και φτηνή συγκοινωνία για τους εργαζόμενους, που δεν θα μετατρέπει το δικαίωμα αυτό σε αντικείμενο κερδοσκοπίας σε κανένα ιδιώτη μεγαλοεπιχειρηματία. Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους και μαθητές- φοιτητές.
* Οι εργαζόμενοι να μην γίνουν το μπαλάκι στο παιχνίδι και τους εκβιασμούς ανάμεσα σε κυβέρνηση- Περιφέρεια και ΚΤΕΛ-ΟΑΣΘ.

Θεσσαλονίκη 23/11/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης