902.gr

Υπογράφω

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΒΗΣ


Δημότισσες και Δημότες,

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για πώληση και μάλιστα ιδιαίτερα ακριβό για τον λαό.
Όταν όμως ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα πάντα υπολογίζονται με το χρήμα και μάλιστα με το πόσο θα κερδίσει ο επιχειρηματίας-ιδιώτης, ο επιχειρηματίας-δήμος, ο επιχειρηματίας-κράτος, και όχι πόσο θα ωφεληθεί ο λαός από το κάθε αγαθό ή την κάθε υπηρεσία, ψηφίζονται και νόμοι που στηρίζουν αυτή την πολιτική, υπάρχουν και δήμοι που όχι μόνο υπηρετούν αυτή την πολιτική, αλλά την υποστηρίζουν με πείσμα και κρύβονται πίσω από το νόμο, στην προκειμένη περίπτωση τον «Καλλικράτη», που τους καλύπτει πλήρως. Ούτε σκέψη για φιλολαϊκότερη πολιτική ή μείωση τιμολογίων.

Και ο λόγος για το «Πρόσθετο Ειδικό Τέλος» του 80% της αξίας του νερού που μπήκε στα τιμολόγια με το νόμο 1069/80, όταν άρχισε η μετατροπή των δημοτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Απαίτηση της ΕΕ. Το ειδικό τέλος οριζόταν τότε στο 80% της αξίας κατανάλωσης του νερού. Και ίσχυε για δέκα χρόνια μόνο!!!

Τα χρήματα, δε, θα αξιοποιούνταν αυστηρά μόνο για έξοδα επέκτασης ή βελτίωσης έργων ύδρευσης ή αποχέτευσης και κυρίως για να πληρώνεται η ιδία συμμετοχή των συγχρηματοδοτούμενων έργων η οποία τότε ανερχόταν στο 35-40% την συνολικής αξίας του έργου (άρθρο 11 του ν. 1069/80), ενώ τώρα πλέον είναι στο 3,5%. Απαγορευόταν κάθε άλλη χρήση. Με το νόμο 2065/1992, (άρθρο 43 παρ. 3) και το νόμο 3013/2002 (άρθρο 26 παρ. 3) πήρε δύο 10ετείς παρατάσεις. Αν τώρα προσθέσουμε ότι αυτό το 80% επιβαρύνεται και με ΦΠΑ, ξεπερνάει τα όρια. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΟΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γνωμοδότηση 790/1986), το ειδικό αυτό τέλος, παρά το χαρακτηρισμό του ως «τέλος», αποτελεί «γνήσιο φόρο», δηλαδή ΧΑΡΑΤΣΙ.

Τα τέλη πρέπει να αποδίδονται με υπηρεσίες στους πολίτες. Ποια είναι όμως τα έργα που έκανε η δημοτική αρχή, μέσω της ΔΕΥΑΒ, στην τελευταία θητεία αλλά και προηγουμένως; Πώς δικαιολογούν την ύπαρξη του φόρου, όταν στον Δήμο Βόλβης υπάρχουν ακόμη σωλήνες αμιάντου και σε πολλές περιοχές το νερό δεν είναι πόσιμο; Με τους δημότες να συνεχίζουν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά;

Άρα, δεν αποδίδεται στους δημότες, δεν είναι τέλος. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ και πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Τώρα τους ξέρουμε καλά, τα χρόνια που περνούν μας δικαιώνουν συνεχώς. Έχουν κάνει το Δήμο φορομπηχτικό μηχανισμό, στο πλάι του ληστρικού μηχανισμού της Κυβέρνησης. Κι έτσι θα συνεχίσουν αν τους ξαναψηφίσουμε. Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που τα νοικοκυριά δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, να φορτώνονται με τέτοια επιπλέον φορολογία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ


Created with Artisteer

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης