902.gr

Υπογράφω

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011
ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε εγκατάλειψη της εκπαίδευσης οδηγήθηκαν μαθητές Ρομά

Επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου και συνέχιση της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, διεκδικούν γονείς και μαθητές της Νυμφόπετρας Θεσσαλονίκης, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη μόρφωση. Το δημοτικό σχολείο της Νυμφόπετρας όπου φοιτούσαν 38 παιδιά, έκλεισε πέρσι και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο του Προφήτη. Αυτή η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μαθητών που κατά 48% είναι παιδιά Ρομά, να σταματήσουν το σχολείο. Τώρα στα σχέδια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι να μπει λουκέτο και στο νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν 7 παιδιά.

Την Περασμένη Τετάρτη πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, απαιτώντας να τοποθετηθεί υπέρ του αιτήματός τους. Το αίτημα των γονιών στήριξε η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη περασμένη Παρασκευή, γονείς μαθητές και δημοτικοί σύμβουλοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, ο οποίος εντελώς προκλητικά τους δήλωσε ότι η λειτουργία του δημοτικού αποτελεί παρελθόν και δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει σ' αυτό. Οργισμένοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 5-10-11

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης