902.gr

Υπογράφω

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011
Πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» φιλοξένησε στην ηλεκτρονική του έκδοση ένα ανθολόγιο φωτογραφιών με θέμα την καλπάζουσα φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα. Μερικές από τις φωτογραφίες ήταν καταθλιπτικές, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ιδιαίτερα, όπου το ψάξιμο των σκουπιδιών έχει γίνει τρόπος επιβίωσης για απροσδιόριστο, αλλά οπωσδήποτε μεγάλο, αριθμό ανθρώπων. Οι εικόνες δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες σκηνές στην Αφρική ή στην πολλές φορές «διασωθείσα» μέσω «αναδιαρθρώσεων χρέους» Λατινική Αμερική.
Την Παρασκευή 22 Ιούλη, την επαύριο της νέας «θριαμβευτικής διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας μέσα από την επέκταση και τον εκβαρβαρισμό – πώς αλλιώς να το πούμε – των χρεών και των πολυποίκιλων δεσμών που υπόσχονται νέα δεινά για το λαό και τους εργαζόμενους, η «Καθημερινή» δημοσίευσε τη δική της εκδοχή για το ποιος υποφέρει στη χώρα. Η δική της κεντρική εικόνα έδειχνε ξένους τουρίστες οι οποίοι «υπέφεραν τρομακτικά» καθώς το «μπλόκο» των ταξί τους υποχρέωνε να διανύσουν εκατό ή διακόσια μέτρα με τα πόδια πριν επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία. Αληθινός Γολγοθάς….
Η αστική τάξη στις δόξες της… Με αλαζονεία αντάξια της Μαρίας Αντουανέτας, βλέπει μόνο όσα θέλει να δει, καταλαβαίνει μόνο όσα αφορούν τα δικά της στενά συμφέροντα. Καλόν ύπνο, λοιπόν …και προσοχή στο απότομο ξύπνημα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Θέματα

Αναζήτηση

Αρχείο

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

  • Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής
  • Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης,
  • Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού
  • Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας
  • Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού
  • Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης